zondag 6 juli 2008

BK Duatlon Kortrijk


Het scheelde niet veel of ik had forfait gegeven, de benen herstelden toch moeilijk na de marathon en mijn linkerknie gaf echt pijn bij 't lopen. Dan maar rustig aan gedaan en hopen op beter. Pas 's morgens voor de wedstrijd was de pijn zo goed als weg en besliste ik om dan toch te starten... en ik heb er geen spijt van, achteraf gezien.

Een eerder ruig weertje, met regen tot vlak voor de start en een felle wind, het zou bikkelen worden op de fiets. Om 15u werden we op gang geschoten voor de eerste 11km lopen. Ik gaf mezelf de tijd om in mijn tempo te komen en liep aanvankelijk pas in zowat 25e positie maar schoof geleidelijk naar voor om na 3km op de 12e plaats te raken samen met Bart Verkaemer.

Een groep met Jochen Neyrinck, Johan Schoors enz liep een kleine 100m verder en ik hoopte die nog bij te halen tegen de wissel. En inderdaad, anderhalve km voor de wissel raakte ik er met de steun van Bart bij. Goed wisselen was zeer belangrijk want in de eerste fietskilometers stond er een felle tegenwind. Johan Schoors bvb had amper 5" achterstand maar dat kloofje kreeg hij niet meer dicht, ook Bart was niet mee.


Vooraan was Joeri Vansteelant op de fiets al direct verlost van d'Harveng, met daarachter Duvivier en Pauwels. Jeroen Maetens had duidelijk op reserve gelopen en op ons groepje gewacht. Met zessen (ook Choteau, de mij onbekende maar zeer sterke Colson en Demyttenaere, Neyrinck erbij) vormden we een mooi groepje.

Eerst haalden we snelle loper Duvivier bij (iets voor halfweg) en 5km later konden we hem samen met zijn ploegmaat Choteau afschudden. Nog eens 5km verder haalden we d'Harveng en Pauwels bij zodat we voor plaats 2 reden en met 7 man de wissel indoken. d'Harveng moest blijkbaar direct opgeven door een blessure, zelf raakte ik hoegenaamd niet op gang : de rest zag ik zo van me weglopen.


Geen paniek, het was nog ruim 7 km, maar pas na 2km kwam ik in het ritme en slaagde ik erin om de overgang van het bij momenten explosieve fietsen te verteren. De 40" die ik op die 2km had verloren kon ik echter alleen nog goedmaken op een stilvallende Jochen Neyrinck. Koen Demyttenaere kwam stilaan binnen schot maar de meet lag te "dicht" en zo werd ik toch zeer tevreden 6de. Jeroen Maetens kon Roel Pauwels afhouden voor zilver, het goud was voor een outstanding Joeri die liefst 6' voorsprong had op nummer 2 !!

Zeer tevreden dus, want dit was niet evident met die marathon in de benen en dus ook zonder specifieke training (bvb geen wissels/overgangen fietsen-lopen meer getraind sedert 1 juni). Nu mag de riem er efkes af... 2 weken Bretagne voor de boeg

4 opmerkingen:

Lorenzo Coopman zei

Toch weer sterk gepresteerd, veel plezier tijdens je verlof!

Francis zei

Prettig verlof!

Vince zei

man man man.. schitterend..! op Focus zag je ik even door het beeld vlammen..
geniet van je verlof hé

Loïc zei

mooie prestatie, hopelijk even goed op het WK in Geel! Leuk dat je hebt kennis gemaakt met één van mijn poulains (Philippe Colson). Tot één dezer.