zaterdag 12 april 2008

Duatlon Oostende : amai !

Nu de marathonplannen in de koelkast zijn opgeborgen, is de tijd gekomen om opnieuw te focussen op enkele duatlons. In Oostende wou ik eens testen hoe het in feite stond met de conditie, aangezien ik zowel qua lopen (de blessure van 4 weken terug) als qua fietsen (heel weinig kilometers tot zo'n 3 weken geleden) niet goed wist wat te verwachten.

De voorbije weken werden gevuld met vooral rustige en korte duurlopen, één keer een intervaltraining op de piste, maar vooral een hoop fietskilometers, met de 280 (!) km van de Ronde van Vlaanderen als ultieme (en overdreven) training.

Geen absolute toppers à la Dereere of Coddens aan de start, maar wel bvb Roel Pauwels, enkele jaren geleden nog dicht bij de wereldtop en nu blijkbaar aan een comeback bezig na hartproblemen, en nog een berg bekenden, waaronder ploegmakkers Benny en Roel (De Smet).

Ondanks de felle tegenwind werd er zoals gebruikelijk fors gestart, maar na 500m viel het wat stil met daarna met bruuske versnellingen. Ik schoof op naar de top 3 en met rugwind kon ik Roel Pauwels in het vizier houden en terug aansluiten halfweg. De volgende strook tegenwind losten we elkaar af, maar na het keerpunt nam Roel stilaan een kleine voorsprong.

Zo zat ik toch kortbij in de wissel, en de anderen zaten ook niet ver (50m). Ik kwam onmiddellijk bij Roel en trok fors door. Roel werkte gelukkig goed mee en dat was nodig tegen de felle westenwind. Pas bij het keerpunt bij Raversijde keek ik naar de concurrentie : die was toch verder dan gevreesd !

We bleven goed samenwerken en onverwachts bleven we uitlopen op de rest : dat had ik absoluut niet durven hopen. Roel plaatste nog een felle demarrage in de laatste ronde maar ik kon hem direct bijbenen.

Samen de wissel in, waar Roel zich vergiste van ingang waardoor ik enkele seconden won, die ik weer verspeelde bij het wisselen. Roel had een gaatje van 10 meter en zoals ik verwachtte liep hij onmiddellijk uit. Bij het eerste keerpunt had ik 10" achterstand en halfweg 20". Vanaf dan bleef de kloof onveranderd 100 meter, en achter mij was het ploegmaat Benny die zoals vanouds bij de laatste loopproef zijn gezellen in de steek kon laten en naar plek 3 lopen.

Plaatsen 2, 3 en 8 (Roel de Smet) voor de club (TDW) : mooi zo !

Een hele opsteker dus, en blijkbaar rendeer ik toch beter wanneer de intensiteit van de trainingen vrij laag blijft.

Ik heb nog geen idee wat de volgende wedstrijd wordt : zal afhangen van de goesting van 't moment...

2 opmerkingen:

Lorenzo Coopman zei

Een heel mooie prestatie van je, 't was best wel indrukwekkend om je bezig te zien .

Clint zei

Ik stond versteld te hapen naar het uitslagenbord; tweede plaats. Laatstaan die tussentijden, hallo kroket zeer sterke prestatie. Bedankt voor de leuke babel over die fietsen en materialen die men nodig heeft op duatlon