zondag 11 november 2007

Halve marathon Deinze-Aalter


Vandaag stond dus deze halve marathon op het herfstmenu. De voorbije week stond in het teken van de recuperatie, met complete rustdagen op maandag, donderdag en zaterdag. Dinsdag 8 km heel rustig, de benen waren echt wel kapot na de 33 km van vorige zondag. Woensdag nog eens het zwembad opgezocht, en vrijdagavond toch 14 km gelopen om niet helemaal vast te roesten.

Een blik op de deelnemerslijst leerde mij dat Bart Bleyaert de te kloppen man zou zijn. Maar ook de wind was vandaag een fameuze tegenstander. Noordwestenwind, en dat bij een parcours dat eerst 15 km naar het noorden gaat, en dan 6 km naar het westen... Gelukkig bleef het droog tijdens de wedstrijd.

Een ruime kopgroep liep de eerste kilometers aan zo'n 3'33/km maar ik was toch ongedurig en versnelde 2 keer fors na nog geen 5 km, met als resultaat dat ik samen met Bleyaert verder kon. We losten goed af en liepen in eerste instantie nauwelijks uit op de achtervolgers, misschien 50 meter na 10 km. Dit was allemaal met wat reserve, ideaal dus, maar ook logisch omdat fors kopwerk niet veel uithaalde bij zo'n harde tegenwind. Sommige kilometers gingen in 3'42, andere dan weer in 3'32.

Daarna begonnen we elkaar wat te testen en na 12 km versnelde ik redelijk fors, Bleyaert liet eerst een gaatje maar kwam dan toch makkelijk terug. Na 15 km moesten we de brug over het Schipdonkkanaal over, en Bleyaert nam 10 meter maar ik kon redelijk makkelijk terug aansluiten.

Een kilometer verder kwamen we dan écht in de wind te lopen : nu zat de wind rechts op kop, recht van over het water, zonder beschutting. Bleyaert zette zich helemaal links en versnelde, ik moest hem meter voor meter laten gaan.

Die laatste 5 km werd het dan ook wel afzien : ondanks een zowat maximale inspanning daalden mijn kilometertijden van 3'28 over 3'38 naar 3'49, amai wat een tegenwind ! Gelukkig kwam er dan een dikke kilometer met rugwind, maar Bleyaert inhalen zat er hoegenaamd niet in, hij liep steeds verder weg en eindigde verdiend als winnaar in 1u15'18".

Na 1u16'02 zat het er ook voor mij op, 'k was content dat ik er was !

Ik kan tevreden zijn, de eerste 15 km gingen heel vlot, de hartslag niet in 't rood. De laatste 6 km waren daarentegen lastig, zeker als je je concurrent zo ziet weglopen...

Voila, nu mogen de benen het rustig aan doen tijdens de week, en hopelijk willen ze volgende zondag "vlot" 42 km lopen.

Hier vind je nog een link van mijn gps : http://trail.motionbased.com/trail/activity/4402375 Wel eigenaardig dat op deze link 21.5 km aangegeven wordt, terwijl er toch wel degelijk 21.29 werd aangegeven op het display. Op die link kun je vanalles aanklikken en zelfs het parcours zien via satellietbeelden...

7 opmerkingen:

N.N zei

Deinze-Aalter genoot persoonlijk mijn voorkeur (wegens het vlakke parcour), maar als ik het zo lees hebben jullie het een serieus stuk zwaarder gehad. Dikke proficiat met je 2de plaats, hopelijk ben je tegen volgende week helemaal hersteld!

Anoniem zei

proficiat met je 2e plaats in Deinze-aalter !
Geklopt worden door Bart Bleyaert is geen schande, en het is zeker een pluim waard dat je het hem knap lastig hebt gemaakt..

Anoniem zei

sterke tijd hoor dirk ! mooie 2e plaats trouwens, proficiat !!!

Anoniem zei

sterke tijd hoor dirk ! mooie 2e plaats trouwens, proficiat !!!

Anoniem zei

oeps...

Anoniem zei

chrono maal 2, plus 10 minuten? moet kunnen! courage - Louis - te warm gaan jullie alvast niet hebben

Anoniem zei

It isn't hard at all to start making money online in the hush-hush world of [URL=http://www.www.blackhatmoneymaker.com]blackhat videos[/URL], You are far from alone if you haven’t heard of it before. Blackhat marketing uses alternative or not-so-known ways to generate an income online.