zondag 30 december 2007

Winterduatlon Kleit2007 zit er bijna op. Op de valreep nog een duatlon meegepikt, net zoals vorig jaar toen ik nog wat Kasterleefrustraties van me moest afrijden.

Eigenlijk had ik hier niet echt zin in (vooral omdat ik verder rustig wil opbouwen), maar ik had Yannick (Mariannes zoon) enkele maanden geleden gezegd dat hij eens een winterduatlon moest proberen en zo had ik ons beiden ingeschreven.

Zonnig winderig weer en zowat dezelfde gezichten aan de start als vorig jaar, behalve natuurlijk de betreurde Benny, een minuut stilte voor de start was dan ook op zijn plaats.

Yannick startte samen met de dames en de andere -18 zo'n 3 minuten eerder. De start was niet overdreven snel maar ik had vandaag geen overdrive en startte meteen op het "normale" wedstrijdtempo. Dat was snel genoeg om na dik 2' van plaats 20 naar de top 3 te lopen. De duo's startten samen met ons, wat de wedstrijd wel wat vertekende.

Het lopen ging prima en bij de solo's wisselde ik op kop met zelfs 30" voor op de rest. Op de MTB ging het minder vlot : terwijl ik in feite kon profiteren van de duorijders, kon ik de snelsten niet volgen. Kris Steyaert en Benjamin VDVelde (vorig jaar ook net voor mij) haalden mij na 2/3 van de eerste ronde dan ook in, ik haakte nog een 3tal km aan, maar dan moest ik zo uit het wiel.

De tweede ronde ging dus solo verder en ik voelde dat mijn tempo zakte, maar toch werd ik niet meer bijgehaald. Plaats 3 was dus een feit dus de laatste loopproef (heel kort, zo'n 1600m) was een formaliteit, maar opnieuw bleek ik met voorsprong de snelste looptijd te hebben.

Conclusie, lopen : prima zoals verwacht, fietsen : nog werk aan, zoals verwacht... maar de loopvoorbereiding zal toch het belangrijkst blijven in functie van Rotterdam.

En Yannick ? Die deed het prima met de zege bij de -18-jarigen en zelfs een 9e plaats overall !! Hij heeft heel wat looppotentieel maar zal uiteraard blijven focussen op het wielrennen...


Zo, aan iedereen een prettig eindejaar en een gezond en sportief 2008 gewenst !

1 opmerking:

Lorenzo Coopman zei

Zoals gewoonlijk weer heel sterk van je, binnenkort kijken we enkel nog op als je eens niet het podium haalt ;-) . Beste wensen vanwege Lies en ik.