woensdag 16 januari 2008

Op (loop)schema

In deze wedstrijdloze periode valt er in feite niet veel te melden : iedereen weet dat het snel donker is, dat het hard waait of ijskoud is, en dat er niettemin getraind wordt...

De eerste 2 weken van dit jaar heb ik in elk geval mijn gewenste kilometers gelopen, telkens 72 km waaronder een wekelijkse lange duurloop van 26 resp. 29 kilometer. Conditioneel leverde dat niet het minste probleem op (zo haal ik zeker dezelfde tijden en hartslagen als begin november), maar de onderbenen protesteren na die 29 km (vorige zaterdag) zodat ik enkele dagen de loopschoenen aan de kant heb gelaten en al een eerste keer het zwembad ben moeten induiken om toch iets te trainen.

Fietsen blijft (helaas) beperkt tot 1x per week, maar het lopen heeft nu eenmaal de voorkeur tot en met de marathon.

Zo, hopelijk blijven ziektes en blessures uit, en dan zal het met de vorm langzaam maar zeker de goede kant uitgaan : met name dicht bij mijn beste loopvorm ooit. Of dat zal lukken... wordt vervolgd !

4 opmerkingen:

clint zei

Zonder kwetsuren ga je weer schitteren op de Oostendse straten in het loopjaar 2008 zo te zien. Sinds 1 jan ik 0% alcohol..hmm ;-)

Anoniem zei

Sorry dat ik mijn antwoord op je bericht hier zet, je moet het maar wissen als je het gelezen heb
1) Ik be al blij dat er toch iemand serieus mijn blog leest !
2) Dat van die intensiteit- bv. gemakkelijke loopjes <80% - heb ik niet zelf verzonnen maar losjes gebasseerd op het boek "Daniels running formula" van Jack Daniels, toch niet de minste loopcoach.
3)Ik heb gemerkt als je onze minder getrainde loopvrienden een te lage limiet heeft (bv 70%) dat ze geen plezier aan het lopen beleven omdat ze teveel moeten wandelen.
Merci voor je commentaar, ik waardeer het echt, mvg lorenzo

KJ zei

doe je nu zondag mee ?

Start to run zei

Voel jij ook de loopkriebels opkomen, en wil je beginnen met lopen?
Kijk dan zeker even op Start to run - Beginnen met lopen, hier vindt je een heleboel tips & loopschema's terug voor de beginnende & ervaren loper!

Op het forum voor lopers vindt je trouwens podcasts & aardig wat ervaringen van andere lopers!

Kom snel eens kijken!