zondag 2 maart 2008

Oostende-Brugge


Oei, al een maand sedert ik hier nog iets gepost heb...

Wel, om kort samen te vatten : na de vorige wedstrijd heb ik een week van 90 en één van 70 km kunnen trainen (dit ging zelfs vrij vlot qua recup), daarna werd het ritme gebroken door een weekje skieën.

Of beter gezegd : leren skieën. Letterlijk met (veel) vallen en opstaan, maar naar het einde toe ging het al vrij vlot. Zeven dagen zon en sneeuw hebben deugd gedaan.

Na de terugreis, vorig weekend, was ik echter doodmoe en ook mijn onderstel had het zwaar te verduren gehad in de skibotten. Het liep nogal stroef maar woensdag ging het bij de intervaltraining al veel beter zodat ik wel redelijk veel vertrouwen had in de wedstrijd Oostende-Brugge. Goed gerust tijdens de laatste 3 dagen ( 8km gelopen slechts) en dan knallen met de wind in de rug.

De bezetting was nog sterker dan de vorige jaren, zo werd gezegd. Er werd inderdaad zeer heftig gestart, km 1 ging voor mij in 3'07 en dan liepen de eersten al 150 meter verder !

De opdracht is in feite simpel : gas geven en hopen dat het tempo niet (teveel) zakt. En zo liep ik in een klein groepje met de broers De Ketelaere. Na 10km (doorkomst in 32'30" !!) werd er wat versneld en geleidelijk aan moest ik passen. Ik voelde toch wat gebrek aan frisheid op dat moment, want ik liep op omslagpunt en moest dus in feite toch wat kunnen versnellen.

Op karakter dus de laatste 5km solo in, en ik kon dankzij een lange sprint nog net mijn plek behouden, 39e in 53'21" (nettotijd). Een goede 2' sneller dan vorig jaar, toen er een aardige zij- en tegenwind stond.

Eindelijk nog eens een PR, het moest er wel van komen want mijn beste prestatie in O-B dateerde uit 2001 toen ik 54'13 liep bij tegenwind en ijzige kou. Die prestatie is dus zeker nog hoger in te schatten als die van vandaag.

Als les in bescheidenheid : de Keniaanse winnaar was al 7'25 eerder over de aankomstlijn gevlogen (gemiddeld 21 km/u) !! Daar word je toch even stil van...

Over 2 weken staat de halve marathon te Sluis op het menu, in de tussentijd worden er weer kilometers gemaald want het wordt tijd om de lengte van de lange duurlopen over de 2u te krijgen.

Normaal gezien loop ik daarna geen wedstrijden meer, om op 13 april fris aan de start van de marathon te kunnen staan. Tenzij ik niet aan de roep van de Hazegrasloop (22 maart) kan weerstaan, zal afhangen van de trainingen...

3 opmerkingen:

Lorenzo Coopman zei

Ik heb ergens gelezen dat PR's lopen op kortere afstanden, de beste indicatie is voor een scherpe marathontijd. Dat zit duidelijk wel snor! (Net geen 5' verloren op je , oef!)

roadrunnerke zei

Ja daar word je toch stil van , jou prestatie mag er best wezen , maar als je dan dat tempo ziet van de eerste en dat er dan nog snellere zijn , dan zijn wij ( ik toch ) daar maar klein bier tegen . Succes met de verder marathontrainingen , die marathon zal wellicht ook een prachtprestatie worden , voor welke tijd ga je ?

Smartphone zei

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Smartphone, I hope you enjoy. The address is http://smartphone-brasil.blogspot.com. A hug.