zaterdag 14 juni 2008

Vuurtorenloop


Ik had het niet (meer) verwacht, maar ik haal tegenwoordig opnieuw mijn beste loopniveau zoals in 2001 !

Ook dankzij prima loopweer haalde ik in deze 10,9 km een gemiddelde van 3'15/km (35'25") en verbeterde ik vooral mijn tijd van vorig jaar met liefst 53".

Met een paar stevige fietstrainingen op maandag en woensdag in de benen had ik zeker niet gepiekt naar deze wedstrijd, maar toch zat ik duidelijk fris genoeg.

Ik maakte mij geen illusies om de alomtegenwoordige (want waar doet hij ni├Ęt mee ?) Stieperaere te kloppen, maar voor de 2de plaats wou ik wel een robbertje uitvechten...

Na een snelle start moest ik maximum 15 meter laten maar na 3km kwam ik opnieuw aansluiten bij Stieperaere, Van Peteghem, Broucke en Slabbinck. Ik nam direct de leiding en blijkbaar moesten de 2 laatstgenoemden de rol lossen. In die 2de ronde voelde ik me super, maar op 't einde ervan achtte Stieperaere zijn moment gekomen. Ik kon ook nog goed versnellen maar ik kon net niet aanklampen. Van Peteghem zag duidelijk sterretjes maar bleef aanvankelijk in mijn spoor.


Op 2,5km van de meet stak ik nog een tandje bij omdat de kloof niet groter werd dan 30 meter en ik dus nog kansen had. Van Peteghem moest er dan (eindelijk) af, maar echt naderen op een omkijkende Stieperaere deed ik niet en zo bleef de kloof amper 20 meter tot aan de finish. Niet verwacht dat ik zo dicht bij hem kon eindigen !

5 opmerkingen:

Lorenzo Coopman zei

Zeer mooi gedaan, ik zal duidelijk iets anders op mijn boterhammekes moeten smeren indien ik jou ooit wil verontrusten.

roadrunnerke zei

Zeer sterk , als je zo dicht bij davy kunt eindigen !!!!!

Clint zei

Nice run van je . Je was gewoon in een superdag, in 35min dit afleggen pfff. Ja Kortrijk zegt me wel iets voor duo in duathlon even nog afwachten

Johan Watthy zei

zeer sterk gelopen en op zo'n korte afstand van Stieperaere eindigen!chapeau en zeer veel respect!Want die wint momenteel elke wedstrijd waaraan hij deelneemt!
Doe zo voort.

kj zei

allez dirk ! kon je nu davy niet bijhalen ? ...hihihi.... Toch sterke prestatie hoor !