zondag 20 september 2009

Dwars door het Westerkwartier

Toen ik eind juli de looptrainingen hervatte, wou ik wedstrijdklaar zijn tegen deze wedstrijd, of althans toch "volle bak" lopen. Na 4 rustige trainingsweken, gevolgd door 4 intensievere weken met vooral 2 duatlons, voelde ik dat ik er klaar voor was.

Deze wedstrijd is ook een beetje speciaal voor mij. Niet alleen was het in 2005 mijn allereerste wedstrijd van het Oostends Loopcriterium, in 2007 won ik er op de dag dat Benny Vansteelant het leven liet. Telkens weer een moment om alles te relativeren...

Met Dereere en Stieperaere aan de start waren de hoogste podiumplaatsen al besproken, Jurgen vloog blijkbaar en won met ruime voorsprong (27'31" voor 9km). Ik volgde aanvankelijk het tempo van Wim Coussement (eerste km in 3'13") en na 2km nam ik over. Even later probeerde ik te versnellen maar ik trapte alleen op mijn eigen adem. 't Was blijkbaar nog te vroeg voor mijn diesel... Een sterke Stijn Spriet nam over na 4km en in zijn zog trachtte ik te volgen. Coussement moest de rol lossen. Aangezien ik mezelf niet wou sparen nam ik na 5km hard over zodat Stijn er toch af moest. Nu was het een kwestie van volhouden en afzien, en dat lukte op beide punten :-)

Ik eindigde na 29'53", zowaar sneller dan in 2007 (30'04" toen) !

Volgende zondag nog eens een duatlon (Ronse) en hopelijk haal ik daar een goede uitslag want de loopafstanden zijn bijzonder kort (2,7 - 25 - 2,5).

2 opmerkingen:

Clint zei

Een ronde en een kwart zeer dicht bij je gelopen, en dan wat weggezakt. knap gelopen in de laatste ronde van je Dirk. Hmm om van te dromen m.a.w je staat weer waar je moet staan podiumplaats (bewondering). Tot op de hermesloop hé op een mooi parkoer op de schorre met wat schors

LUYPAERT zei

Je loopt weer zeer sterk... proficiat
deze zomer haalde je me nog in halverwege (conterdam) nu zie ik nog slechts je hielen bij de start