zaterdag 3 oktober 2009

Halve marathon Kuurne

Na 2,5 maanden looptraining met een maximum weektotaal van 45km en een langste duurloop van 16km een halve marathon op het programma te zetten, tja : dat is misschien wel typisch voor mij...

Die naakte cijfers zeggen voor mij nooit veel, als ik er in geloof dat het wel zal gaan, dan lukt het ook meestal. Klinkt misschien simpel, maar 't is in feite gewoon zelfkennis, zelfvertrouwen en ervaring. En de juiste training natuurlijk !

En dus zette ik "Rapper dan een ezel", een halve marathon te Kuurne op mijn loopmenu. Ik liep deze wedstrijd al in 2000 en onthield vooral de enorm sterke bezetting in de breedte.

Ook nu veel (sub)toppers aan de start en zoals gebruikelijk hield ik mij voor om de hele wedstrijd hetzelfde tempo te proberen volhouden. De eerste kilometers gingen in 3'23"/km ongeveer, net snel genoeg om in pakweg 40e positie te lopen. Nadien kon ik het tempo vasthouden rond 3'25-3'27/km, hartslag mooi zo'n 5 slagen onder omslagpunt. Tussen km 5 en 13 volgde ik het spoor van een concurrent, vanaf dan vond ik het tijd om wat meer vaart te maken toen ik zag dat de laatste km in 3'29 was gegaan.

Geregeld kwamen atleten in zicht die als mikpunt konden dienen en stuk voor stuk raapte ik ze op. Enkel de laatste kilometers ging de hartslag in 't rood, maar in feite zag ik nooit af (recept : niet te hard van stapel lopen in de eerste helft). Ik eindigde op de 20e plaats in 1u13'23". Ik had eigenlijk op een tijd in de 1u12' gerekend, maar mijn gps gaf 21,49km aan (ook die van andere atleten gaf bvb 21,4 aan) kortom : de eigen mogelijkheden goed ingeschat (tempo 3'25/km) en alle 4 ronden aan zowat hetzelfde tempo gelopen.

http://rapperdaneenezel.be/uitslag-2009.htm

Ik laat de wedstrijden nu even achter mij om het loopkilometervolume wat op te kunnen drijven en dan zien we wel wat het volgende doel wordt (al is er natuurlijk al iets aan 't broeden :)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Mooie tijd is dat wel . Ik liep in 2007 daar een 1u22min 14sec. nu zou het 1u20zijn? niet tevergeten dat het telkens lichte hellingen in het parkoer zitten knap gedaan. en bedankt voor de steun tijdens de Hermesloop, Clint Lenaers

Anoniem zei

Proficiat makker, ik ben ondertussen ook terug goed bezig..... tot binnenkort. Koen