zondag 1 juli 2007

Duatlon Bellem (Aalter)

Zo, deze recreatieve duatlon is ook achter de rug. Het was een bewogen wedstrijd !

Ik voelde dat de Konterdamloop nog wat in m'n lijf zat, een enigszins loom gevoel en dus niet de scherpte om anderhalf uur diep te gaan.

Er werd toch vrij snel gestart voor 5,5 km en pas na 2 km kon ik opschuiven naar de 2e plaats, de jonge Waal Duvivier was er al snel vanonder gemuisd. Pas na de aankomst wist ik wie het was, en in de duatlon van Bastendorf hadden wij enkele kilometers samen gefietst.

Ik wisselde met Wim Lievens en Wout Moreel, in feite zoals ik verwacht had. Met drie├źn draaiden we goed rond, al sloeg Moreel geregeld een beurt over. Ik trok telkens goed door op de talrijke bruggen (in totaal 16x een brug over tijdens het fietsen) en na 5km hadden we Duvivier te pakken.

Enigszins tot onze verbazing was er halfweg koers bijna 20 man tot bij ons gekomen (!!), maar eens de kloof gedicht wou niemand nog initiatief nemen. Elke ontsnappingspoging bleek verloren moeite, zelf probeerde ik het ook enkele keren, maar er was altijd wel iemand die reageerde. Soms bleef het kilometers freewheelen...

Met een hele bende naar de wissel, en op dat moment miste ik de punch om helemaal vooraan te zitten. Ik liet me ook wat wegdrummen, en uiteindelijk verloor ik teveel tijd om goed te zijn. Zowat rond de 20e plaats begon ik te lopen, al had ik meer zin om te stoppen, met de motivatie onder nul want fris voelde ik me al helemaal niet meer.

Toch liep ik een aantal atleten voorbij en aan het keerpunt na 1,5km telde ik mezelf op de 10e plaats. Dat besef was dan ineens toch voldoende om de gaskraan open te draaien. In een mum van tijd liep ik nog een groepje van 6 voorbij, maar de top 3 was al veel te ver, met Duvivier die Lievens alsnog te grazen nam voor de zege, en Wout Moreel nog een 30tal meter voor mij. 4e dus.

Beetje gemengde gevoelens, maar aangezien de Konterdamloop blijkbaar nog wat in de kleren hing, mag ik wel tevreden zijn. Anderzijds wat spijt dat ik niet fris aan de start stond, want dan zat de zege er wel in.

Volgende week de SP in Kortrijk, en dat zal andere koek zijn met 11 + 7 km lopen !

2 opmerkingen:

beachrunner zei

toch sterk van je amaai. ik liep 2maand terug in Aalter 4toeren dat is 8x over die bruggen 10 mijl 1uur 03min en seconde of35? www.bloggen.be/clint1970 is mijn andere site welkom dirk

Anoniem zei

Ik denk dat je in Kortrijk op het podium zal staan...

Gr. Van De Velde Frederik