donderdag 18 oktober 2007

Een marathon !?

Al lange jaren wil ik eens een marathon uitlopen, maar om diverse redenen - niet in het minst mijn blessuregevoeligheid - is dat er nog nooit van gekomen.

Sedert ik vorig jaar in november de halve marathon van Kasterlee liep (tegelijkertijd met de atleten van de marathon), speelde ik met het vage idee om daar eens de marathon te lopen.

Pas gisteren heb ik voor mezelf beslist om het er daar dan effectief maar eens op te wagen ! Ik bleef maar besluiteloos of ik nu zou focussen op een duatlon in Nederland op 11 november, of dus de marathon van Kasterlee op 18 november, over exact één maand dus. Dat betekent uiteraard loop- én fietstrainingen.

Nu, ik heb al veel duatlons gedaan en dus heb ik bij mezelf gezegd : komaan, doe maar eens die marathon !

Nu weet ik ook wel dat ik geen tijd meer heb voor een specifieke en ideale voorbereiding, maar enerzijds heb ik de laatste weken toch behoorlijk getraind (tot 20km duurloop) en anderzijds trek ik uiteraard niet met de scherpste ambities naar een debuutwedstrijd (Kasterlee is trouwens een vrij zwaar parcours, waar dus geen PR's moeten worden verwacht, maar ik zal er dus sowieso eentje zetten ginds). Info : http://www.marathonkasterlee.be/algemeen.htmNiettemin wil ik toch goed presteren, en dus verzamel ik her en der looptips voor de marathon, zie ik hoe anderen goed of slecht presteren met deze of gene voorbereiding...

Soit, ik zal een tandje moeten bijsteken gedurende de komende 3 weken, om dan nog een goede week te kunnen afbouwen. Ik ben nu al benieuwd wat dat gaat geven op 18 november, en met de opgedane ervaring kan ik dan in 2008 misschien wel eens een grondige marathonvoorbereiding doen.

4 opmerkingen:

Koen Maris zei

veel succes met je voorbereiding.

Gr.

Koen

Lorenzo Coopman zei

Ondanks de erg korte voorbereiding twijfel ik er niet aan dat je vast een erg sterk resultaat zal neerzetten! good luck!

Jan Daems zei

Ik zal eens een stoute voorspelling doen. Als je een taktische wedstrijd loopt, maak je kans op de zege. Het deelnemersveld zal niet zo sterk zijn als vorig jaar. Ik denk dat je met 2h40 gewonnen spel hebt.

Anoniem zei

Dirk

Mijn aanbod om een stukje te hazen blijft gelden hé.

Veel succes met de trainingen!