woensdag 3 oktober 2007

De herfst kan beginnen

Misschien een vreemde titel, maar de herfst luidt elk jaar andere trainingen in. Het wordt weer vroeg donker en dan moet de voltijds werkende mens zich wat aanpassen door onder de middag te gaan lopen of zelfs eens fietsen.

Wat heeft de zomer van 2007 eigenlijk gebracht ? Een mooie vakantie, slechts één (tegenvallende) duatlon (Powerman Geel) en moeizame recuperatie in augustus, gevolgd door een septembermaand met (heel) veel rustdagen en net daardoor de terugkeer van het goede gevoel, met prima prestaties in de 3 laatste loopwedstrijden.

Ik heb mij de laatste weken wat herbrond wat de looptrainingen betreft. Na het lezen van nogal wat vakliteratuur heb ik het plan opgevat om wat meer variatie in mijn looptrainingen en -snelheden te steken.

Ik liep in mijn duurtrainingen namelijk altijd hetzelfde tempo (4' à 4'10/km). Intussen heb ik er toch achter de rug aan 4'15/km, aan 4'30/km en een intensieve aan 3'40/km. Maandag dan toch eens aan 4'/km, wel met één snelle kilometer ertussen. Deze middag fartlek gedaan, en mezelf niet gespaard qua recuperatie (8,2km op 30' met snelle stukken van 45" à 3'). Wel telkens een rustdag ertussen, en op die manier kunnen mijn benen volgen.

Al moet ik vanavond overslaan, de woensdagtrainingen in het Oostends bosje gaan ook opnieuw van start.

Wordt er dan eigenlijk nog gefietst ?? Wel, in september was het een mager beestje, ik denk dat ik 4 of 5 keer gefietst heb. Ik heb me echter net een nieuwe MTB aangeschaft (mijn oude hardtail werd bedankt na 10 jaar trouwe dienst) en daarmee ga ik toch elk weekend het bos of veld induiken. In oktober hoop ik toch minstens 2x per week te kunnen fietsen.

En waarom dan al die noeste trainingsarbeid in een traditionele recupmaand als oktober ?? Wel, gewoon omdat ik in deze periode van het jaar altijd graag train en me ook steeds goed voel.

Nog wedstrijden ? Wel, op mijn verjaardag dan nog, de loopwedstrijd van "De Olifant", maar dan wel eens voor de lol ('s morgens namelijk gaan MTB'en, tenzij het geen weer is om een hond door te jagen) in de buik van het peloton...

6 opmerkingen:

Lorenzo Coopman zei

Ze zijn idd al beginnen trainen in het bosje, ze hadden net gedaan toen ik toekwam ...
Mooi stukje trouwens, regelmatig herbronnen en kritisch (kunnen) kijken naar de geleverde prestaties lijkt me een voorwaarde om progressie te maken.

kj zei

progressie maken ? Dirk ? Ik zou denken : bijna niet meer mogelijk : zulke sterke prestaties ! man man man, ik zou er nog jarloers van worrden ! ;-)
hahaha..... Greetz.

Anoniem zei

Hoi Dirk, kom je zondag naar de Vosseslag? We vertrekken om 10 uur stipt!
Groeten en tot later,
Frederic

Johan zei

Je bent goed bezig zeg! Wat zal dat worden in 2008?Doe zo verder en veel succes en hopelijk blijven de kwetsuren achterwege.

Clint zei

Dan loop ik naast je op jogging team de olifant heb maar een punt of 30nodig. Tevreden met een top 10 plaats is het nu 7de 8ste, of 9de tis een goed jaar voor me geweest. zelfs1/2 marathon te kuurne was ik zeer tevreden over 1u22m14 dirk je kruipt daar gemakkelijk onder natuurlijk. Van een boerejaar gesproken

Dirk Verleyen zei

Frederic, ik kom voortaan 's woensdags naar de training in 't bosje, op zondag ga ik doorgaans fietsen...